Ietje Röhr

Ietje Röhr is al jaren vaste gast op de Kunstmarkt Stadskanaal.
Als echte “local hero” zei ze gelijk volmondig ‘Ja’ op de vraag of ze ook in 2024 weer haar kunst wilde tonen.

Wat Ietje trekt aan Kunstmarkt Stadskanaal? Dat is de goede organisatie, de geweldige sfeer en de diversiteit aan kunstvormen.
Daarnaast vind ze het ook altijd leuk om even bij te praten met haar collega kunstenaars en om nieuwe mensen te leren kennen.

Hieronder stelt Ietje zichzelf even voor en vertelt ze wat meer over haar leven als kunstenares. 

Kun je jezelf even voorstellen?

Ietje Röhr, woonachtig vanaf 1976 in Stadskanaal. In werkend leven docent Tekenen/ Beeldende vorming op RSG Ter Apel en tegenwoordig Ubbo Emmius, Engelandlaan te Stadskanaal.
Inmiddels met pensioen.

Vanaf 1988 geef ik cursussen Tekenen en Schilderen, eerst bij de Volksuniversiteit Stadskanaal en AKE Emmen, vanaf 2005 in mijn eigen atelier en doe dit nog steeds met veel plezier. Daarnaast geef ik workshops zoals Portret Tekenen. Te vinden op mijn website: www.Ietje-rohr.nl

Verbonden bij kunstenaars collectief Galerie Boven vanaf 1999, die dit jaar hun 25 jarig bestaan vieren!

Iets heel anders is mijn voorliefde voor katten, ben zelf internationaal  katten keurmeester en deze liefde vind je ook terug in mijn werk.

Is schilderen je grootste passie?

Ja al vanaf mijn vroegste jeugd. Ik kan me niet anders herinneren. Mijn eerste schilderijtje gemaakt op de kleuterschool met olieverf op een doekje 5 jaar oud, heb ik altijd bewaard. Daar was ik best trots op. En nog steeds….

Wie of wat inspireert jou?

Mijn werk bestaat voornamelijk uit portretten van mens en dier. Daar wordt ik door geïnspireerd.  Iemand kan mij zomaar ‘pakken’ maar portretten maak ik ook in opdracht. Ik werk meest op linnen van klein 5x7cm tot groot 100x120cm met acryl en daarnaast op stenen.

Wanneer begon je met schilderen?

Zoals ik al eerder schreef is mijn eerste schilderijtje van dat ik 5 jaar oud was….Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik wilde schilderen. Ik kan me daarin helemaal vergeten.

Op welk kunstwerk ben je het meest trots?

Meestal op het laatste werk. Maar vooral ben ik trots als ik een portret gemaakt heb en men dan ontroerd is.  Dan heb ik de goede snaar getroffen…Een portret is vaak een fijne herinnering van een geliefd persoon of dier. Daar doe ik het voor.

Heb je werk verkocht?

Spreekt vanzelf als je in opdracht werkt…..